26 Temmuz 2014 Cumartesi

FIRINDA İSTRİDYE MANTARI


Malzemeler (2 kişilik):

200 gram istridye mantarı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz

Yapılışı:

İstridye mantarlarını sap sap, gövdesinden ayırın (aynı brokolide ayırdığımız gibi).



Suda bekletme yöntemiyle iyice yıkadıktan sonra suyunu süzün ve temiz bir peçeteyle kurulayın.

Bir kabın içine kuruladığınız istridye mantarlarını koyup, üzerine sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Elinizle karıştırarak tüm malzemenin eşit dağılmasını sağlayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip istridye mantalarını üzerine yanyana dizin. Üstüse gelmemelerine dikkat edin ki eşit pişsin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında istridye mantaları hafifçe kızarana kadar (özellikle uç kısımları kızarıyor) pişirin.

Nefis bir et tadında olan bu mantarın yanına fırında unsuz ıspanaklı mücver yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder