Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
17 Temmuz 2014 Perşembe
VİŞNE REÇELİ
Malzemeler (2 kilo reçel):
1 kilo vişne
3 su bardağı dolu dolu toz şeker
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Vişnelerin saplarını kopartıp iç çekirdeklerini çıkartın.
Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencereye koyup, limon suyu hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Kısık ateşte tencerenin kapağı yarı kapalı olarak pişirin. Arada mutlaka kontrol edin ki taşmasın. Ayrıca yazının sonunda vişne reçelinin tüm püf noktalarını da tek tek yazdım. Bunlara dikkat etmenizi öneririm.
Fokurdamaya başlar başlamaz limon suyunu da ekleyin.
Reçelin pişip pişmediğini anlamak için kaşığı batırın, çıkartığınızda kaşıktan su gibi akıyorsa henüz olmamış demektir. Eğer kaşıktan damla damla düşmeye başladıysa olduğu anlamına gelir. Bu durumda hemen altını kapatın.
Ilındıktan sonra içindeki tarçın çubuğunu, defne yaprağını ve karanfilleri çıkartıp, cam kavanozlara koyun ve oda sıcaklığında muhafaza edin. Buzdolabına koymayın.
Püf Noktaları:
* Kullanacağınız tencere emaye ya da ısıya dayanıklı cam olmalı,
* Kesinlikle metal kaşık, tencere vs değdirmeyin, tahta ya da silikon kaşık kullanın,
* Reçelin pişerken taşmaması için pişirdiğiniz tencerenin ağız kısmından 2 parmak aşağısına kadar zeytinyağı sürün,
* Reçeli kesinlikle gereğinden fazla pişirmeyin yoksa rengi bozulmaya başlar. Kaşıktan damladığı anda altını kapatmanız gerekiyor. Bu nedenle sık sık kontrol edin.
Bu püf noktalara dikkat ettiğiniz takdirde reçeliniz şekerlenmeyecektir.
Çay saatlerinde sunacağınız bu reçelin yanında ıspanaklı gözleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder