31 Temmuz 2014 Perşembe

DOĞUM VEYA KİLO VERME SONRASI OLUŞAN DERİ ÇATLAĞINI GİDEREN DOĞAL YÖNTEM


Doğum ya da hızlı kilo alıp verme sonrası oluşan deri çatlakları kadınların en büyük kabuslarındandır. Hamileliğin son dönemlerinde derinin fazla gerilmesi ve özellikle iyi bir bakım yapılmaması nedeniyle, bu tür çatlaklar kaçınılmazdır. Halk arasında "doğum çatlakları" olarak isimlendirilen, bu tür deri rahatsızlıkları doğal bir yöntemle azaltılabilir hatta çatlaklar çok derin değilse yok edilebilir.

Aslında en önemlisi, hamilelik aşamasında deriyi yumuşatmak için yöntemler uygulamaktır. Bu konuda doktorunuzun size tavsiye edeceği ürünleri kullanmanızın yanında, yakında ev yapımı doğal bir yöntem de sunacağımı belirteyim.

Genelde çok kilosu olan kişilerin fazla kilo vermeleri ise deride, aynı doğum sonrası olduğu gibi çatlaklar oluşmasına yol açar. Bu çatlaklar göbek ve bel bölgesinde olduğu gibi, basen ve bacak bölgesinde de ortaya çıkabilir.

Her yöntemde olduğu gibi, bu yazıda sunduğum yöntemi de çok düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Ayrıca "2 - 3 defa kullandım bir işe yaramadı" mantığı çok yanlıştır. Çünkü her ürünün belli bir kullanım süresi vardır. Bu nedenle sorununuz geçene kadar aynı yöntemi, aynı düzenle sürdürmeniz önem kazanır.



Bu tarifin içeriğindeki malzemelerden özellikle birine ulaşmak biraz zahmetli ve zor. Ancak günümüzde açılan ve kreminden sabununa kadar birçok güzellik ürünü sunan yerlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Belirteyim fiyatı biraz pahalı...

Gelelim "Çatlak Nasıl Giderilir?" sorusunun cevabı olan doğal, ev yapımı yönteme:

Malzemeler:

2 yemek kaşığı katı hindistan cevizi yağı (Her aktarda yok ancak sipariş ederek getirtebilirsiniz)
2 yemek kaşığı katı kakao yağı (aktardan alabilirsiniz)
2 yemek kaşığı karite yağı (piyasada shea butter veya shea yağı olarak satılıyor. Karite yağı diye söylediğinizde çoğu kişi anlayamıyor. Bu ürün biraz pahalı. Güzellik ürünleri satan merkezlerden bulabilir ya da internetten sipariş verebilirsiniz)
1 yemek kaşığı avokado yağı (aktar veya eczanelerden bulabilirsiniz)
6 adet E vitamini kapsülü (eczanelerde satılıyor, markası fark etmez)
5 damla kokusunu sevdiğiniz herhangi bir yağ

Yapılışı:

Öncelikle katı hindistan cevizi yağını, katı kakao yağını ve karite yani shea yağını cam bir kaba koyup, kabı kaynar su içine oturtun. Benmari dediğimiz yöntemle, yağlar yumuşayıp, karışacak kıvama gelene kadar tahta veya plastik bir kaşıkla karıştırarak ısıtın ve erimelerini sağlayın. Ev yapımı kozmetik ürünlerinde kesinlikle metal kullanmayın. Tahta, porselen ve cam malzemeler kullanılabilir.

Katı yağlar yumuşayıp karıştığında, kaynar suyun içinden çıkartıp, hiç beklemeden avokado yağını, delerek ya da keserek içindeki sıvıyı elde ettiğiniz e vitamini kapsüllerini ve kokusunu sevdiğiniz bir yağı belirtilen ölçülerde ekleyerek yine karıştırın. Tüm malzemenin çok iyi karıştırılması ve eşit olarak dağılması gerekiyor.

Kremi hazırladığınızda hava almayacak şekilde ağzını kapatabileceğiniz cam bir kavanoza ya da kaba koyun.

Düzenli olarak sabah ve akşam, çatlak olan bölgelerinize bu kremi masaj yaparak sürün. Her defasında 10 dakika masaj yapmanız yeterli. Düzenli kullanımı kesinlikle bırakmayın. Cildinizi gerçekten besleyecek ve çatlakları azaltacak, hatta derin olmayan çatlakları yok edecek doğal ve ev yapımı harika bir tariftir.

Güzel günler dilerim :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder