Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
3 Temmuz 2014 Perşembe
GEVREK GALETA
Malzemeler (7 adet):
1 su bardağı dolusu un
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1/3 çay bardağı su
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Unu elekten ya da ince delikli bir kevgirden geçirin.
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp sıvı yağı, kabartma tozunu, sirkeyi, tuzu ve suyu koyarak önce karıştırıp, sonra yoğurmaya başlayın.
Malzemeler listesinde yazdığım ölçülerle tam istediğim gibi bir hamur elde ediyorum. Yine de hamurunuzun fazla kuru ya da yapış yapış olması durumunda un ve su miktarını ufak değişikliklerle ayarlayabilirsiniz.
Hamuru top haline getirip strech filmle hava almayacak şekilde sarın ve yarım saat oda sıcaklığında mayalanması için bekletin.
Yeterli süre geçtiğinde hamuru 7 eşit parçaya ayırıp, her parçayı önce elinizde yuvarlayın. Sonra iki eliniz arasında ileri geri hareket yaparak hamura çubuk şeklini verin.
Elinizdeki çubuk uzamaya başladığında kopmaması için tezgaha koyup tezgahta iki elinizi üzerine koyarak, ileri geri hareketle biraz daha uzatın. Benim yaptığım çubuklar yaklaşık 25 santim civarındaydı.
Tüm hamur parçalarını aynı şekilde çubuk haline getirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafifçe pembeleşene ve sertleşene kadar pişirin.
Piştiğinde fırından çıkartıp ılınana kadar bekletin. Sonrasında servis yapabilirsiniz.
Yanında anne turtası gibi bir çay saati gıdasıyla sunmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Not: Bu tarifte sadece temel maddeleri yazdım. Arzu ederseniz hamuru yaparken içine kekik, nane, pul biber gibi baharatlar ya da ince rendelenmiş eski kaşar veya parmesan peyniri de koyabilirsiniz. Peynir çeşidi koyduğunuzda tuz miktarına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder