Malzemeler (1 kişilik):
1 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı sirke
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet kereviz sapı
2 adet defne yaprağı
4 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam kuru biberiye
Bir tutam kekik
Bir tutam nane
Bir tutam pul biber
Bir fiske karabiber,
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Havucun kabuğunu sebze soyucu ile soyup gelişi güzel 2 -3 parçaya bölün.
Soğanın kabuğunu soyup 4'e bölün.
Kuzu inciği derince bir tencereye koyup, üzerine 1 yemek kaşığı sirke, doğranmış havuç, soğan, kereviz sapları ve defne yapraklarını ekleyin. Üzerine de 4 su bardağı kaynar suyu döküp kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın (eklediğiniz su inciğin üzerini kapatmalı, eğer incik çok büyükse ve su yeterli gelmezse biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz).
İncik eti yumuşayana ve çatalla dokunduğunuzda kemiğinden ayrılma aşamasına gelene kadar pişirme işlemine devam edin.
İncik istediğiniz kıvama geldiğinde, teflon bir tavada tereyağını eritip, inciği suyun içinden süzerek alın ve erimiş tereyağının üzerine koyun (inciği pişirdiğiniz su ile düğün çorbası gibi bir çorba yapabilirsiniz).
Harlı ateşte inciğin üzerinde kabuksu bir doku oluşana kadar tereyağında çevirerek pişirin.
Her yönü istediğiniz gibi çıtırdadığında ocağın altını kapatıp malzemeler listesindeki baharatları ve tuzu ekleyin. İnciği birkaç defa tavada çevirin ki her yönü eşit baharatlansın ve tüm baharatlar da tereyağıyla karışsın.
Resimde de gördüğünüz gibi, büryan kebabı tadı verebilmesi için pide üzerinde servis yaptım. Ancak arzu ederseniz yanına arpa şehriye pilavı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder