17 Haziran 2014 Salı

YAĞLI CİLTLER İÇİN EV YAPIMI NEMLENDİRİCİ


Yağlı ciltlerin temizlenmesi kadar nemlendirilme aşamasında kullanılan ürünler de çok önemlidir. Eğer yanlış ürün kullanılırsa bu durum cildin daha da fazla yağlanmasına ve sivilce oluşumuna neden olabilir.

Tabi ki yağlı ciltler görünüm açısından da hoş değildir. Çünkü kişinin bakımsız olduğu düşüncesini oluşturur.

Bu yazımda sunduğum nemlendiriciyi sürmeden önce mutlaka yağlı ciltler için hazırlayacağınız temizleme toniği ile temizlemeniz gerekiyor (bakınız: Yağlı Ciltler İçin Doğal Temizleme Toniği). Temizlenmemiş bir cilde sürülen nemlendirici, gözenekler tıkalı olduğundan dolayı cilt tarafından emilmeyecek ve faydası görülemeyecektir.


Kuru ciltlerle kıyaslandığında yağlı cildin daha titiz bir bakım istediği gerçektir. Toplumda yağlı cildin kendi yağıyla beslendiğinden daha geç kırıştığına dair yanlış bir inanış vardır. Aksine yağlı cilt, düzenli bakım yapılmadığı takdirde erken kırışmaya başlayacaktır.

Yağlı cilde sahip olan birçok kişi cildi nemlendirmekten çekinir ve sadece temizleme aşamasında bırakır. Halbuki yağlı ciltlerin de doğru bir şekilde nemlendirilmesi gerekir. Çünkü yağlı ciltler özellikle su açısından fakirdir. Cildin su dengesinin oluşturulması ve korunması ise nemlendirme ile mümkün olabilir.

Yağlı ciltler için kullanılabilecek nemlendirme formülü ise şöyle:

Malzemeler:

Yarım su bardağı yağsız süt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Bir kapta öncelikle sütü ve zeytinyağını çok iyi karıştırın.

Sonrasında bu karışıma limon suyunu da ekleyin ve yine karıştırın.

Bir pamuğu hazırladığınız toniğe batırarak sabah - akşam cildinizi temizledikten sonra sürün. Böylelikle cildiniz hem doğru şekilde nemlenecek, hem de su dengesi korunmuş olacaktır.

Kullanılan malzemelerin de cilt için faydaları şöyle:

Süt: İçeriğindeki laktoz asit sayesinde cildi yumuşatır.
Limon suyu: Gözeneklerin içini kurutarak yağlanmayı ve akne oluşumunu önler.
Zeytinyağı: Cildinize sağlık kazandırır, elastikiyet sağlar.

Ayrıca bakınız: Yağlı Ciltler İçin Doğal Temizleme Toniği

Güzel günler dilerim :o)


5 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler. Bu karışımı göz altlarına da sürebilir miyiz? Bir de karışımı buzdolabında saklayıp bitene kadar kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Bloğumda yayınladığım tüm tarifleri önce kendimde deniyorum. Ancak bu tarifi göz altlarıma hiç sürmediğim için bir şey diyemeyeceğim. İsterseniz önce çok az sürüp cildinizin tepki verip vermediğiniz görün. Buzdolabında saklayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bu kremi gündüzde kullanabilir miyiz yoksa gece kremi olarak mı kullanılıyor?

    YanıtlaSil
  4. Bu yaptığımız karışımı buzdolabında saklasak bile ne kadar sürede bitirmeliyiz, yani bozulma süresi ne kadardır.Bir de zeytin yağı yerine yağlı ciltler için uygun olan mesela jojoba yağı koysam olur mu, zeytinyağı kokusu sevmeyen biri olarak soruyorum.Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Veya herhangi bir yağ yerine gliserin kullanabilirmiyim? Kullanabilirsem ölçüsü tarifinize göre ne kadar olmalı?

    YanıtlaSil