Malzemeler (2 kişilik):
1 su bardağı dolusu haşlanmış kuru fasulye
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım küçük kırmızı soğan
10-12 sap maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ da olur)
1,5 çay kaşığı sumak
1,5 çay kaşığı pul biber
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Soğanı piyazlık doğrayın (blogumda bir önceki konuda soğanın piyazlık doğranışını anlatmıştım. Bakınız: Soğan Piyazlık Nasıl Doğranır?). Bir tutam tuzla iyice karıştırıp bir kaseye koyun. Soğanların acısını bırakıp yumuşaması için kasenin ağzını kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletin veya tuz ekledikten sonra 10 dakika boyunca sürekli yoğurarak yumuşamalarını sağlayın..
Maydanozların yapraklarını saplarından ayırıp küçük küçük kıyın.
Buzdolabındaki soğanlar tuzun etkisiyle yumuşadığında, tüm malzemeleri bir tabakta karıştırın (soğanın tuzunu yıkamanıza gerek yok, sadece malzemelerin içine ekstra tuz katmamanız yeterli).
Afiyet olsun :o)
Not: Ben acı çok severim, bu nedenle pul biberinin ölçüsünü kendi ağız tadıma göre verdim. Bu ölçü herkese göre değişebilir. Acı sevmiyorsanız hiç koymayabilirsiniz de... Aslında limon suyu, zeytinyağı, sirke, tuz, sumak gibi ürünlerin de miktarı zevke göre değişiklik gösterir. O nedenle yaptığınız piyazın arada tadına bakmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder