Soğanın sanırım en kötü tarafı doğrarken gözleri yakması ve buna bağlı gözün yaşarmasına sebep olmasıdır. Bunu engellemek için birkaç yöntem var:
1- Soğanı 24 saat buzdolabında bekletmek ve sonra doğramak (ki ben bütün soğanlarımı hep buzdolabında tutarım :o)
2-Yanan bir mumun yanında doğramak,
3- Doğrarken dilinizi çıkartmak (evet biliyorum biraz komik ama bu da bir yöntem :o)
4- Doğrama esnasında sakız çiğnemek (ey soğan sen nelere kadirsin :o)))
5- Bıçağınızın çok çok keskin olması (keskin olmayan bıçakta soğan çok fazla göz yakar)
6- Deniz gözlüğü kullanmak (hahahahhaha bu yönteme hep çok gülmüşümdür :o)
7- Ağzınıza bir miktar su alıp o şekilde doğramak
8- Soğanın kabuğunu soyup su dolu bir kapta 1 saat bekletmek
9- Soğanı açık pencerenin önünde ya da balkon, teras gibi açık havada doğramak...
10- Baktınız bu yöntemler de olmuyor, alın soğanı karşınıza konuşun, derdi neymiş öğrenin :o))))
Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Ocak 2014 Perşembe
SOĞAN DOĞRARKEN GÖZ YAKMAMASI İÇİN NELER YAPILABİLİR?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder