13 Ocak 2014 Pazartesi

CACIK TARİFİ (CACIK NASIL YAPILIR?)


Malzemeler (1 kişilik):

1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
3 küçük çengelköy salatalığı (ya da bir orta boy normal boy salatalık)
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı dolusu kuru nane
5 sap dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Sarımsağı tuz ile güzelce ezin.



Salatalığın kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın (salatalığın rendelenerek de hazırlanması mümkün ama, bu şekilde daha fazla sulanıyor. Hatta kabuğunu soymadan doğramanız da mümkün. Tabi ki ağız tadına göre değişir ama ben küçük parçalar halinde ve kabuksuz yemeyi daha çok seviyorum)

Dereotunun saplarını koparıp yapraklarını küçük küçük kıyın.

Önce sarımsağı ve yoğurdu birleştirip güzelce karıştırın.

Daha sonra sırasıyla salatalığı ve diğer malzemeleri katıp güzelce karıştırın. Sadece zeytinyağının 1 kaşığını içine karıştırıp, diğer kaşığını üzerine servis etmek için gezdirebilirsiniz.

Sirke ise tamamen isteğe bağlı. Sirkeli cacığı sevmeyen de olabilir. Bu durumda sirke eklemeyebilirsiniz de.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder