15 Ocak 2014 Çarşamba

KIYMALI MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ


Malzemeler (3 kişilik):

1 çay bardağı yeşil mercimek
7 çay bardağı su
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası (isteğe göre.. Acı biber salçası koymak istemezseniz domates salçasını 2 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz)
2 silme yemek kaşığı un
100 gr. yemeklik kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Mercimekleri suyla beraber bir tencereye koyup tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Mercimeklerin yumuşayana kadar pişmesi gerekir (eğer görüntüsünden pişip pişmediğini tam anlayamıyorsanız tadına bakmanızı tavsiye ederim)

Teflon bir tavada yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve kıymayı sıvı yağ ile kavurun. Soğanlar yumuşayıp kıyma piştiğinde salçayı katın. Birkaç kez karıştırdıktan sonra unu da ekleyin ve unun eşit dağılması için güzelce karıştırın.

Mercimekler piştiğinde, kıymalı karışımı ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırın. Mercimek yemeğiniz yoğunlaşacaktır. Bu aşamada servise hazır demektir.

Afiyet olsun :o)

Not: Mercimek yemeğinin erişte katılarak yapılması da mümkün. Bu durumda un katmamak gerekir.
Eğer vejetaryen bir beslenme tarzına sahipseniz aynı yemeği aynı ölçülerle kıymasız olarak da pişirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder