23 Ocak 2014 Perşembe

PATATES NASIL HAŞLANIR



Malzemeler:

7 adet taze patates (ya da 3-4 adet normal patates)
Bir diş sarımsak
Bir tutam tuz
2 adet tane karabiber (veya bir fiske öğütülmüş karabiber)
1 adet defne yaprağı
Bir sap maydanoz (eğer elinizde varsa)
Bir sap dereotu (eğer elinizde varsa)
Bir sap kekik (eğer elinizde varsa)
Bir sap biberiye (eğer elinizde varsa)
Bir sap taze nane (eğer elinizde varsa)
Bir sap fesleğen (eğer elinizde varsa)
1-2 adet kereviz sapı (eğer elinizde varsa)

Yapılışı:

Patateslerin kabuğunu çok iyi yıkayın.

Tüm malzemeleri tencereye koyup, üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin ve kapağı kapalı olarak harlı ateşte pişirin (listede "eğer elinizde varsa" diye açıkladığım gıdalar patatese hafifçe aromalarını katıyorlar. Bunları koymak zorunda değilsiniz ya da varsa elinizde daha farklı yeşillikler koyabilirsiniz)

Patateslerin kabuklarını soyup küp küp keserek haşlamak da mümkün. Bu durumda yine yukarıda listelediğim malzemelerle birlikte haşlayın, çok daha lezzetli olacaktır.

Tencerenin derince olmasına dikkat edin, çünkü kapağı kapalı olarak pişen patatesler taşabilir.

Patatesler yumuşadığında (bir çatalı batırarak kontrol edin) süzüp tencereden alıp yapacağınız yemeğe göre kullanabilirsiniz.

Patatesleri tabi ki hiçbir şey koymadan sadece suda haşlanmak da mümkün. "Kabuğu kesilmediği için bu aromaları çekmez" demeyin, çünkü gerçekten tadında farklılık oluyor. Bu şekilde haşlanan patatesler çok daha lezzetli.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder