Malzemeler (350-400 gr.):
1,5 kilo domates
4 adet tatlı kırmızı biber
2 adet taze kırmızı acı biber (isteğe bağlı)1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
3,5 kesme şeker
2 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı dolusu kaya tuzu
3 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet karanfil
1 yemek kaşığı kereviz yaprağı
Yapılışı:
Domatesin kabuklarını soyup küp küp yemeklik doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp dilim dilim doğrayın.
Soğanın kabuğunu soyup 4'e bölün. Sarımsakların kabuklarını soyun.
Defne yapraklarını ve karanfilleri tülden yapılmış pişirme kesesine koyun, ağzını sıkıca bağlayın.
Tüm malzemeyi büyük bir tencerenin içine koyup harlı ateşte kaynatın. Tüm sebzeler yumuşadığında tül keseyi içinden çıkartın.
ketçap pişirme |
ketçap süzme işlemi |
Suyu çekilip bozadan biraz daha koyu bir kıvama geldiğinde altını kapatıp tüm malzemeyi ince delikli bir süzgeçe koyup, bir kaşık yardımıyla ezerek süzgeçten geçirin.
Domatesin çekirdeklerinin ve biberlerin kabuklarının posa olarak kaldığını göreceksiniz. Bunu atabilirsiniz.
Süzülmüş ketçapı arzu ettiğiniz bir kaba koyup buzdolabına kaldırabilirsiniz (ben daha önceden kullanılıp bitmiş ketçap şişesine koymayı tercih ediyorum)
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder