9 Ocak 2014 Perşembe

SOĞAN PİYAZLIK NASIL DOĞRANIR?

Blogumda ara sıra, yemek yapmayı hiç bilmeyenler için küçük resimli açıklamalar yapayım diye düşündüm :o) Çünkü bir arkadaşım bugün "iyi güzel anlatıyorsun da, soğanın yemeklik ve piyazlık doğranışının ne demek olduğunu henüz öğrenmemiş gençler, öğrenciler de var" dedi. Ben de bunun üzerine soğanın piyazlık nasıl doğrandığını göstermekle işe başlayayım istedim :o)

Öncelikle soğanı alın ve hem tepesinden uç kısmını, hem de alt kök kısmından biraz kesin.

Şimdi soğanı tam ortadan diklemesine ikiye bölün. İkiye böldüğünüz soğanın kurumuş kabuklarını elinizle çıkartın.

Soğanın bir yarısını tezgahın üzerine koyun.


http://www.yarati-yorum.blogspot.com/



Bir bıçakla soğanı yine diklemesine şerit şerit doğrayın.


http://www.yarati-yorum.blogspot.com/



Ve soğanınızı piyazlık doğradınız :o)


http://www.yarati-yorum.blogspot.com/
http://www.yarati-yorum.blogspot.com/


Not: Kırmızı soğan genelde piyazda, salata çeşitlerinde ve balığın yanında tüketilir.
Beyaz soğan ise pişen yemeklerde kullanılır. Tabi ki bunlar kural değildir, zevkinize göre kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder