4 Ocak 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ TARİFİ (NASIL PİŞİRİLİR?)



Malzemeler (6 kişilik):

Yarım kilo ıspanak kökü                                                  
1 domates
Yarım kesme şeker
1 tutam tuz
1 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kaynar su


Yapılışı:

Ispanak köklerini çok iyi yıkayın, çünkü aralarında çok fazla kum/toprak kalmış oluyor. Mümkünse suda her defasında bekleterek en az 3 defa suyunu değiştirin.

http://www.yarati-yorum.blogspot.com/
Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları zedelemeden sadece kabuklarını soyun.

Çelik tencereye su hariç tüm malzemeyi koyup çok kısık ateşte ağzı kapalı olarak arasıra karıştırarak pişirin. Ispanak kökleri önce su bırakacak sonra bu suyu tamamen çekecektir.

Suyu tamamen çektiğinde kaynar suyu ekleyin çünkü ıspanak köklerinin pişmesi biraz daha geç olur. Bu suyun da birazını çekince altını kapatın. 

Ilınınca servis yapabilirsiniz.

Eğer o gün zeytinyağlı hafif sebze yemekleriyle sofranızı donatacaksanız zeytinyağlı imam bayıldı da yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder