Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
25 Ocak 2014 Cumartesi
LAKERDA NASIL SUNULUR?
Genelde yiyeceklerin belli başlı sunumları vardır.. Mesela mantı, sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağ, zeytinyağlı yaprak sarma ise limon ile servis edilir.
Ev sofralarında çok fazla yer almayan lakerdanın nasıl bir sunumu vardır? Misafiriniz için balık ağırlıklı bir menü düşündüyseniz ve mezeleriniz arasında lakerda da varsa buyrun sunumu:
Malzemeler:
Kırmızı soğan
Kapari
Lakerda
Yapılışı:
Kırmızı soğanı önce enlemesine, sonra da soğan yarılarından birinden yarım santim kalınlığında bir dilim daha kesin. Elinizle soğanı fazla zorlamadan halkaları çıkartın.
Bir tabağa arzu ettiğiniz biçimde dizip, önce çeşitli yerlere soğan halkalarını, üzerlerine de kapariyi serpiştirin.
İşte bu kadar :o)
Afiyet olsun :o)
Not: Konserveler bölümünde "torik lakerda" ve "palamut lakerda" olarak iki çeşidini görebilirsiniz. Tabi ki ağız tadına göre değişir ama ben torik lakerdayı daha çok tercih ediyorum. Dediğim gibi tamamen zevke bağlı...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder