25 Ocak 2014 Cumartesi

LAKERDA NASIL SUNULUR?



Genelde yiyeceklerin belli başlı sunumları vardır.. Mesela mantı, sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağ, zeytinyağlı yaprak sarma ise limon ile servis edilir.

Ev sofralarında çok fazla yer almayan lakerdanın nasıl bir sunumu vardır? Misafiriniz için balık ağırlıklı bir menü düşündüyseniz ve mezeleriniz arasında lakerda da varsa buyrun sunumu:

Malzemeler:

Kırmızı soğan
Kapari
Lakerda

Yapılışı:

Kırmızı soğanı önce enlemesine, sonra da soğan yarılarından birinden yarım santim kalınlığında bir dilim daha kesin. Elinizle soğanı fazla zorlamadan halkaları çıkartın.

Bir tabağa arzu ettiğiniz biçimde dizip, önce çeşitli yerlere soğan halkalarını, üzerlerine de kapariyi serpiştirin.

İşte bu kadar :o)

Afiyet olsun :o)

Not: Konserveler bölümünde "torik lakerda" ve "palamut lakerda" olarak iki çeşidini görebilirsiniz. Tabi ki ağız tadına göre değişir ama ben torik lakerdayı daha çok tercih ediyorum. Dediğim gibi tamamen zevke bağlı...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder