21 Ocak 2014 Salı

AVOKADOLU DİP SOS TARİFİ


Malzemeler (4 kişilik):

1 yumuşak avokado
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 yemek kaşığı dolusu limon suyu
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Sarımsakları tuz ile iyice sulanana kadar dövün.




Avokadoyu resimde gördüğünüz gibi diklemesine ortadan ikiye bölün. Bıçağın keskin kenarını çekirdeğe batırıp saat yönünde veya tersine çevirerek bu çekirdeği çıkartın. Bir kaşık yardımıyla kabuğundan sıyırarak ayırın. Kabuklarını atabilirsiniz. Burada önemli olan avokadonun yumuşak olması. Eğer avokado sert ise sosunuz kötü sonuç verecektir. Bu nedenle yumuşaması için 3-4 gün oda sıcaklığında bekletmenizi tavsiye ederim.

Miksere tüm malzemeleri katıp, sosunuz pürüzsüzleşene kadar çalıştırın (mikserin karıştırması için doğrama bıçaklarını takın ki avokadoyu da parçalasın)



Ve dip sosunuz servis hazır. Arzu ettiğiniz bir cips eşliğinde sunabilirsiniz. Ben sadece sos olarak bile çok beğeniyorum. Evde sağlıklı bir şekilde patates cipsi yapmak isterseniz lütfen tarif için tıklayın: Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Afiyet olsun :o)

Not: Sarımsak miktarı zevke göre değişebilir. Hiç koymayabilir veya bir dişle de yapabilirsiniz. Tamamen zevkinize kalmış...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder