1 su bardağı dolusu haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı dolu dolu tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
Yapılışı:
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun.
Sarımsakları tuz ile tamamen ezilene kadar dövün.
Tahini kavanozunun içinde çok iyi karıştırın. çünkü çoğunlukla yağı üste çıkmış oluyor. Karıştırdıktan sonra kullanın.
Tüm malzemeyi mutfak robotuna koyup pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
Üzerine pul biberli tereyağı dökerek servis yapabilirsiniz.
Bir başka sunumu ise pastırmalı humustur (bakınız: Pastırmalı Humus). Çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder