24 Ocak 2014 Cuma

BLOGGER SORUNLARI


Sevgili günlük,

Bu sabah uyandım... evet tamam biraz zorlandım, çalan saate bağırdım, başucumda bulduğum bir kitabı saate fırlattım hatta en son saati fırlatmak için yerimden kalktım biliyorum ama sonuca bak sen... Kalktım sonuçta!

Kendime gelip hemen bloğuma koştum.... Ne göreyim, benim blog kendi kendine yazı karakteri değiştirmiş... Beğenmedin mi diye sordum, cevap vermedi küs sanırım... Açtım blogger sayfamı hop oraya tıkla, hop buraya tıkla bir de yardımcı bu blogger sayfası.. Güzel güzel yazmış, listelemiş her satırında..  Şablona gireyim de şu yazı karakterini düzelteyim derken aaaa benim sayfanın rengi değişti (hasta mı acaba?)..

Günlük bir de görsen bu bloggerda önizleme diye de bir kısım var.. Nereye bassan önizlemeyi çağırıyorsun koşa koşa geliyor.. Baktım, beğendim kendime göre bir şeyler düzenledim derken en sonunda büyük bir gururla bloga uygula dedim... Ve açtım blog sayfamı kahvemi de koyup karşısına geçip keyif süreceğim.. Ne göreyim bu defa da arka planda seçtiğim resim yok!!! O an kendimden geçmiş olmalıyım.. Avazım çıktığı kadar bağırdığımı hatırlıyorum... Ne mi söyledim? Bilmem o kadar çok bağırıyordum ki ben de anlamadım... Bir müddet sakinleşmek için koltuğuma oturup bağdaş kurdum, kollarımı dizlerime doğru uzatıp bacaklarıma dayadım. "oooommmmmmmmm" diye ses çıkararak kan basıncımın normale dönmesini bekledim... Sonra blogumun yanına gittim, gönlünü almaya çalıştım ama nafile küs hala!

Sevgili günlük hani yemek tarifleri falan yayınlıyorum ya canı mı çekti de söyleyemiyor.. Bir sonraki yemeğimden kaşık kaşık bilgisayara dökersem yemiş olur herhalde.. evet bak bu çözümü iyi buldum..

Sonra bloguma bağlı olarak kullandığım mailimi açtım. Adsense mail göndermiş.. Aman bir sevindim bir sevindim valla o sinirimden eser kalmadı.. Dur kahveyi yapayım da öyle açayım maili dedim. Mutlulukla kahvemi yapıp oturdum başına.. Sanki sevgilimden mektup almışım gibi gülümseyerek açtım maili. O da ne? Başvurunuzu kabul edemiyoruz diye yazmışlar... Bir de öncesinde teşekkür falan etmişler... Niye ama niye diye mail ile konuşurken alttaki yazı dikkatimi çekti... Tarayıcımız bloğun neyle ilgili olduğunu anlayamadı, anlayacak kadar yeterli yazınız yok diyor!!! Bana demiş sevgili günlük inanabiliyor musun? Tamam bloğumda sağlık, güzellik, yemek gezi, resturant vs. karmakarışık konular olabilir... Ama hepsinin ortak bir yanı var değil mi günlük? Hepsi benim elimden çıktı.. Tek tek tuşlara bastım ben onları yazacağım derken!!.

Adsense'e bir cevap yazayım diye düşündüm, ama sonra aklıma geldi.. Benim sorunum adsense ile değil tarayıcıyla... Birazdan kendisine yazacağım, en iyi çözüm konuşmaktır derdin neyse söyle, karınla falan mı kavgalısın öyleyse dök içini rahatlarsın ama beni reddetmekle çözüme varamazsın diyeceğim... Evet günlük tatlı dil yılanı deliğinden çıkartırmış tarayıcının kalbini kazanacağım, kararlıyım!!!

Sonra blogger sayfama geri döndüm, baktım kaç kişi ziyaret etmiş blogu.. Gelen giden olmuş epey, sanırım ben uyurken gelip gitmişler, görsem bir kahve poğaça kek falan ikram ederim. Sessiz sessiz gelip gidiyor bu ziyaretçiler.. Hayır insan bir not bırakır "geldik yoksun" diye.. Not da yok!

Blogger sayfasının bence bir sorunu var.. Mesela bir şey yap diyorum, tamam tuşları varsa oraya buraya basıyorum, önüme gelen tuşlara basıyorum "görüntülenemiyor" diye yazı çıkıyor... Ah günlük ben de kararlı bir şekilde bunun üzerine bir konuşma yaptım... Gayet kibar bir ses tonuyla "efendim münasip gördüğünüz şekilde zatı alinize yakışır bir blog inşa etme vazifesini bilahare üstlenmiş bulunuyorum. Lakin bu tavır ve edanız benim şahsınızla olan münasebetlerimde bir eksikliğe gark olduğum izlenimini arz ediyor.. Zatı şahanelerinizin bu saadetsizlik olayını bir an evvel çözüme ulaştırmasını temenni ederim. Saygılarımla"  dedim. "Ya sabıııırrrr, fesupanallah" gibi bir şeyler mırıldandı galiba emin olamadım... Sanki benim bloga bağlı olmaktan mutlu değil gibi...

Sevgili günlük, bir blog açtığım iyi oldu. Bak gördüğün gibi epey rahatlatıyor beni!!!

Daha sonra yine yazarım, hoşçakal...

2 yorum:

  1. Blogger ın editöründe kesinlikle problemler var. Ben de fontunu otutuana kadar çok uğraşmıştım. Önizleme gördüğümüz şeyle uygula dediğimizde gördüğümüz sayfa alakasız olabiliyor. Bazen resimlerin yeri de gördüğümüz gibi yansımıyor.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız hatta sorunlardan dolayı en sonunda mizahi bir yönde yaklasmaya karar verdim :0)

    YanıtlaSil