30 Nisan 2014 Çarşamba

REFLEKSOLOJİ NEDİR VE EVDE NASIL YAPILABİLİR?


Refleksoloji ayaklara ve ellere yapılan bir masaj türüdür. Tedavi amacıyla ayaklardaki belli noktalara basınç uygulanarak yapılır. Fiziksel ve psikolojik olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynar.


El için yapılan refleksolojiyi evde kendi kendinize de yapabilirsiniz. Ama en güzeli başka birinin yapmasıdır. Aşağıdaki tabloda ellerdeki belirli noktaların hangi bölgeleri uyardığını rahatlıkla görebilirsiniz.


Ayak refleksoloji masajını ise, mümkünse evinizdeki bir başka kişiden yapmasını isteyin. Ancak bu konuda bir bilgisi yoksa öncelikle ayak refleksoloji tablosunu inceleyebilir (en üstteki resim ayak refleksoloji noktalarını göstermektedir) ve ihtiyacınız olan bölgelere daha yoğun masaj yapabilir. Masaj yapan kişi özellikle başparmaklarıyla veya ucu yuvarlatılmış bir ahşap çubukla önemli noktalara basınç uygulayabilir.

Ayrıca refleksoloji terlikleri de piyasada satılmaktadır. Bu terlikleri evde sürekli giymeye başladığınızda ayaklarınıza doğal olarak masaj yapılmış olur. Eğer bu terlikleri giydiğinizde ya da refleksoloji masajı yapılırken belli noktalarda acı hissediyorsanız, simgelediği organınızda herhangi bir sorun olduğunu anlamına gelebilir.

Evde uygulayabileceğiniz bir basit yöntem daha var.

Oturduğunuz yerde ayaklarınızın altına birer cam şişe ya da tenis topu koyarak bunları ayak tabanınızla bastırarak ileri geri hareket ettirin.

Bir diğer yöntem genişçe bir leğenin içine misketler koyarak bunların üzerinde durmaya çalışmak. Dururken arada ayaklarınızdan birini kaldırıp tek ayak üzerinde durun, daha sonra havadaki ayağı indirip diğer ayağınızı kaldırın.

Aynı zamanda deniz kenarındaki kesici olmayan taşların üzerinde yürümek de ayaklar için çok faydalıdır. Özellikle gelişme dönemindeki çocukların bu tür taşların üzerinde yürümesi taban düşüklüğünü veya ayakta şekil bozukluğunu engelleyebilir.

Sağlıklı günler dilerim :o)


2 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. 3 yaşında bir oğlum var. mikrosefali ve gelişim geriliği var. henüz konuşamıyor. söyleyebildiği kelimeler ise VER - BABA - ANNE. yani çok az... sizce konuşması için refleksolojinin faydası olur mu?

    YanıtlaSil