20 Mayıs 2014 Salı

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN GÜÇLENDİRİCİ BAKIM


Dengesiz beslenme, uykusuzluk, kötü hava koşulları, sigara, alkol ya da sıkıntı sonucu oluşan gerginlikle saç dökülmesi yaşanabilir.

Saçların dökülmemesi için düzenli olarak maske yapmak, mümkünse bebe şampuanı kullanmak ve saçı çok sert fırçalamamak gerekir. Ayrıca saçı sıklıkla havalandırmak, saç diplerine masaj yapmak da kan dolaşımını hızlandıracağından dökülmelerin önüne geçmekte önemli rol oynar.

Bugünkü yazımda sizlere dökülen saçlara uygulanabilecek bir maske tarifi veriyorum. Her zamanki gibi evinizde basit malzemelerle uygulayabileceğiniz, oldukça pratik ve bütçe dostu bir tarif.


Malzemeler (1 kullanımlık):

1 adet kuru soğan
Badem yağı (tam ölçüsünü yapılışında açıklıyorum)
1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Soğanı rendeleyip, rendelenmiş haliyle bir tülbentin içine koyup suyunu sıkın. Saçınız için soğan suyunu kullanmanız gerekiyor, bu nedenle suyu bir kabın içerisine sıkmanız önemli.

Soğan suyunun içine, soğan suyuyla aynı miktarda badem yağı ekleyin. Bu nedenle malzemeler kısmında tam ölçü veremedim, çünkü kullandığınız soğana göre çıkan su miktarı değişiklik gösterebilir.

Soğan suyu ve badem yağını karıştırıp, bir yemek kaşığı da bal ilave edin. Bu malzemeleri iyice çırpıp, saçınıza boya sürer gibi tutam tutam sürün. Önce diplerden başlayıp tüm dipler bitince sonrasında uçlara geçin.

Tüm saça sürüldüğünde yaklaşık 10 dakika elinizle saç diplerinize masaj yapın.

10 dakika sonra saçı strech folyo ile hava almayacak şekilde sarıp (herhangi bir poşeti de sarmak için kullanabilirsiniz), 1 saat bekleyin.

Yeterli süre geçtiğinde saçınızı yıkayıp, son durulama suyuna biraz elma sirkesi katarak dökün ve bu şekilde kurutun.

Düzenli olarak bu maskeyi yaptığınızda saçınızdaki dökülmenin gözle görülür şekilde azaldığını fark edeceksiniz.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder