25 Mayıs 2014 Pazar

PATLICAN SALATASI


Malzemeler (4 kişilik):

2 adet irice kemer patlıcan
1 büyük diş sarımsak
1 limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir yemek kaşığı dolusu yoğurt (İsteğe bağlı, salatanın rengini açmak için kullanılır)

Yapılışı:

Patlıcanları ateşte közleyin (bakınız: patlıcan nasıl közlenir?)

Sarımsağı bir tutam tuzla iyice sulanana kadar ezin.


Ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve kullanacaksanız yoğurdu bir kapta karıştırın.

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup çok küçük küpler halinde doğrayın ve hazırladığınız sarımsaklı sosla karıştırın.

Ardından bir çatalla tüm malzeme püre haline gelene kadar ezin.

Bu tarifin oriinalinde yoğurt yoktur, resimde gördüğünüz üzere ben de eklemedim. Ama çoğu yerde rengini daha beyaz göstermesi için yoğurt da ekleniyor. Tamamen ağız tadınıza bağlı.

Pane tavuk kanadı gibi bir yemeğin yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder