29 Mayıs 2014 Perşembe

İÇ PİLAV


Malzemeler (4 kişilik):

1 su bardağı pirinç
1 adet büyük kuru soğan
4 tatlı kaşığı kuş üzümü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
4 çay kaşığı dolusu tarçın
3 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
Bir fiske toz muskat (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
1,5 su bardağı kaynar su (mümkünse tavuk suyu veya et suyu)

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup çok küçük yemeklik doğrayın.


Maydanoz ve dereotlarının yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın.

Bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın, yağ kızdığında dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulmuş fıstıklara, doğranmış soğanları ve kuş üzümünü katıp, soğanlar yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.

Soğanlar yumuşadığında pirinci ekleyip, pirinçle beraber yine karıştırarak pişirin. Pirinçlerin biraz beyazlaması lazım.

Beyaza döndüğünde tarçın, tuz, karabiber, muskat (isteğe bağlı) ve ince kıyılmış dereotu ile maydanozu katıp, malzeme eşit dağılana kadar karıştırın ve kaynar suyu ekleyin.

Çok kısık ateşte pirinçler, tencerenin kapağı kapalı olarak  tüm suyu çekene kadar pişirin.

Piştiğinde ateşi kapatıp pilavın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı koyun ve zedelemeden hafifçe karıştırıp, kapağını tekrar kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın.

10 dakika sonra iç pilavı servis yapabilirsiniz.

Dilerseniz bir yandan kolay kuyu kebabı yapıp, kuzu etlerini iç pilavın üzerine yaydırarak da servis yapabilirsiniz. Harika olacaktır.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder