Malzemeler (2 kişilik):
1 adet yumuşak avokado
Yarım kırmızı soğan
1 adet domates
1 adet jalapeno biber (acı yeşil meksika biberi. Bulamazsanız 1 adet acı sivri biber de kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak
10 yaprak kişniş (bulamazsanız 10 adet maydanoz yaprağı da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı limon suyu
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Aldığınız avokado yumuşak değilse tarif kötü olacaktır. Bu nedenle 3-4 gün oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir.
Avokado yumuşadıktan sonra uzunlamasına ikiye bölüp iki parçaya ayırın. Çekirdeği çıkartmak için bıçağın keskin tarafını biraz sert bir vuruşla çekirdeğe batırıp sağa sola çevirerek döndürebilirsiniz. Böylece kolaylıkla çıkacaktır.
Bir yemek kaşığı ile avokadoları kabuğundan sıyırarak çıkartın. İçine 2 yemek kaşığı limon suyu, bir tutam tuz ve 1 diş sarımsağı ekleyip blenderdan geçirerek püre haline getirin.
Soğanı olabildiğince küçük yemeklik doğrayın.
Domatesin kabuğunu soyup 4'e bölün ve iç çekirdeklerini çıkartın (domatesin çekirdekleri sosun sulanmasına neden olur. Bu nedenle kullanılmıyor).
Çekirdekleri çıkartılmış domatesleri de çok küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kaşıkla tüm malzemeyi avokadolu karışıma katarak karıştırın.
Tuzunun ayarı için tadına bakıp patates cipsiyle servis yapabilirsiniz (bakınız: evde patates cipsi nasıl yapılır?). Ben bu haliyle cipssiz bile yemeyi çok seviyorum :o)
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder