23 Mayıs 2014 Cuma

ARPACIK SOĞAN KAVURMASI


Malzemeler (1 kişilik):

15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber (tercihe göre acı olabilir)
3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1,5 yemek kaşığı soya sosu
Bir tutam pul biber (isteğe bağlı)
Bir fiske kimyon
Bir fiske karabiber
Yarım çay kaşığı sumak

Yapılışı:

Arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun.

Biberin iç çekirdeklerini çıkartıp çok ince olmayacak şekilde doğrayın.


Teflon bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Isınmış yağa önce arpacık soğanları koyun.

Arpacık soğanlar kızarmaya başladığında sarımsakları ekleyin ve bu defa da sarımsakların kızarmasını bekleyin (Arpacık soğanlar pişmeye devam edecek tavadan çıkartmayın).

Sarımsaklar da kızardığında biberleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin.


Biberler yumuşadıktan sonra soya sosunu ekleyin ve karıştırın.

Tüm bu işlemlerin harlı ateşte yapılması gerekiyor. Soya sosu eşit miktarda dağıldığında ocağı söndürün ve malzemeler listesinde yazan baharatları ekleyin (soya sosu tuzlu olduğundan ekstra tuz eklemenize gerek yok). Ardından servis tabağına alabilirsiniz.

Çok lezzetli olan bu garnitürü ali paşa kebabı eşliğinde sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder