26 Mayıs 2014 Pazartesi

PÜRELİ ÇANAK KÖFTE


Malzemeler (8 adet):

Yarım kilo kıyma
Bir küçük boy kuru soğanın yarısı
Yarım dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1/3 demet maydanoz (isteğe bağlı, ben koymamayı tercih ettim)
8 yemek kaşığı sütlü püre
3 kibrit kutusu büyüklüğündeki taze kaşarın rendesi
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası (ben acı sevdiğimden acı biber salçası kullanmayı tercih ettim)
Yarım su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.

Bayat ekmeği suda biraz bekletip iyice suyunu sıkarak sudan çıkartın.


Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın.

Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, suyu sıkılmış bayat ekmek, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymayı göz kararı 8 eşit parçaya bölüp her birini elinizde yuvarlayıp içlerini parmağınızla oyarak kase şekli verin.

Fırın kabının dibini 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.

Çanak şeklindeki köfteleri fırın kabına yerleştirin.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat köfteler pişene kadar tutun.


Bu esnada yarım su bardağı kaynar suya salçayı katıp karıştırın.

Köfteler piştiğinde fırından çıkartıp içlerine birer yemek kaşığı sütlü püre, üzerlerine de birer tutam taze kaşar rendesi koyun.



Köftelerin üzerine gelmeyecek şekilde dibine salçalı suyu dökün.

Kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar tekrar fırında pişirin.

Kaşarlar kızardığında püreli çanak köftenizi servis yapabilirsiniz.

Hem protein hem de karbonhidrat içeren bu yemeğin yanında sezar salata gibi bir salata çeşidi sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder