23 Mayıs 2014 Cuma

PİRİNÇ LAPASI


Malzemeler (4 kişilik):

Bir su bardağı baldo pirinç
3,5 su bardağı kaynar su
3/4 çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Pirinçleri arzu ederseniz soğuk suyla yıkayıp, kevgire boşaltarak suyunun gitmesi için süzün (ben pirinçleri yıkamadan kullanmayı tercih ediyorum, çünkü içeriğindeki nişastanın gitmesini istemiyorum). Yıkama işlemi esnasında pirinçleri sıkarak zarar vermemeye dikkat edin.


Tencerenin içine sıvı yağı koyup ardından hemen pirinçleri ekleyip karıştırın. Fazla kavurmayın çünkü lapa genelde hasta yemeği olarak yenilir.

Ardından kaynar suyu ekleyip kısık ateşte tüm suyu çekene kadar pişirin. Baldo fazla su çeken bir pirinç cinsi olduğundan su miktarını 3,5 bardak olarak verdim. Farklı bir pirinç cinsi kullanacaksanız su miktarını azaltabilirsiniz.

Tüm suyu çektiğinde lapanız hazır demektir. Yanında ev yapımı yoğurtla servis yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca hastalara verilen bir diğer yiyecek sütlü püredir. Bir başka zamanda da sütlü püre yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder