3 Ağustos 2014 Pazar

KURU BAMYA ÇORBASI


Malzemeler (6 kişilik):

100 gram kuru bamya
3 su bardağı su
1 adet kuru soğan
200 gram kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
Yarım limon suyu
Bir tutam tuz
4 su bardağı et suyu

Yapılışı:

İpe dizilmiş olan bamyaları ipten çıkartın. Sanırım bu yemeğin en çileli aşaması bu, çünkü ipten çıkartırken bamyanın üstündeki kılçıklar hafifçe elinize batıyor.


İpten çıkarttığınız bamyaları 3 su bardağı normal su ile kaynatın. Su fokurdamaya başladığında ateşi kısıp bir müddet de bu şekilde kaynatın. Yaklaşık 30 - 40 dakika kaynaması yeterli geliyor. Bamyaların haşlanması esnasında tencerenin kapağını kapalı tutmayı unutmayın.

Bamyalar piştiğinde suyunun süzülmesi için kevgire koyarak bekletin.


Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.

Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kızdırın. Yağ kızdığında soğanları ekleyin.

Soğanlar kavrulup yumuşadığında kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Etlerin yumuşak olabilmesi için su salmaya başladığında et suyunun yarım su bardağını kaynamış halde ekleyip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak, etler suyunu çekene kadar pişirin.

Tavadaki etler suyunu çektiğinde domates salçasını ekleyin ve salça eşit dağılana kadar karıştırın. Bu şekilde salça pişip kokusu da çıkacaktır.

Salça da piştiğinde et suyunun geri kalanını ekleyip, tüm malzeme eşit dağılana kadar karıştırın. Zaten bu işlem kısa sürüyor.

Tüm malzeme karıştığında limon suyu, haşlanmış bamya ve bir tutam da tuz katıp, birkaç dakika boyunca fokurdatıp servis tabaklarına alabilirsiniz.

Bamya çorbası çok doyurucu bir çorba olduğundan ardından ıspanaklı börek gibi daha hafif bir yemek öneririm.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder