13 Ağustos 2014 Çarşamba

KIRMIZI LAHANA SALATASI


Malzemeler (6 kişilik):

1 adet orta boy kırmızı lahana
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1 kahve fincanı dolusu limon suyu
4 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kırmızı lahanayı bütün halde yıkayıp, uzunlamasına ikiye bölün.



Kök kısmının her iki yarıda da üçgen şeklinde durduğunu göreceksiniz. Bembeyaz olan bu kökleri yemesi zordur bu nedenle kesip çıkartın.


Lahana yarılarını düz bir zemine koyup yine uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün.


Bu parçaları enlemesine elinizden geldiğince ince olacak şekilde kıyın.


Kıyılmış lahanalara 1 yemek kaşığı dolusu tuz koyup elinizle iyice karıştırın. her tarafının tuzlandığından emin olmalısınız. Kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında en az 12 saat bekletin.


Yeterli süre geçtiğinde lahanaları hızlıca sudan geçirip limon suyu, sirke ve zeytinyağını katarak yine çok iyi karıştırın.

Bu karışımı da hava almayacak şekilde kapatıp yine buzdolabında en az 12 saat bekletin.

Bu süreyi tamamladığında lahanalarının koyu pembe renk aldığını ve tadının turşu gibi olduğunu göreceksiniz.

Çoban tartı gibi bir fırın yemeğinin yanına çok yakışacaktır.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder