31 Ağustos 2014 Pazar

DOMATES SUYU NASIL HAZIRLANIR?


Malzemeler (yarım litre domates suyu için):

1 kilo domates
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ikiye bölün.

İkiye bölünmüş halinde bir çay kaşığı yardımıyla iç çekirdeklerini çıkartın. Kesinlikle içinde çekirdek kalmamasına dikkat edin.

Çekirdekleri çıkartılmış domatesleri gelişi güzel birkaç parçaya bölün ve bir tutam tuz katarak tamamen pürüzsüz olana kadar mikserde çekin.

Püre kıvamına geldiğinde temiz bir tülbenti derince bir kasenin içine yerleştirin. Yerleştirme esnasında tülbetin kenarları kasenin dışına taşmalıdır.

Yaydığınız tülbentin içine püre kıvamındaki domatesi boşaltın ve tülbenti yüksekçe bir yere asın ki içindeki suyu tamamen süzülsün (tülbenti asarken domates sularının sıçramaması ve dökülmesi için kaseyi hep altında tutun).

Yaklaşık 5 saat bu şekilde süzülmeye bırakın.

Yeterli süre geçtiğinde kasenin içindeki domates suyunu içebilirsiniz. Tülbentin içindeki posayı ise domatesli pilav veya domatesli şehriye çorbası yapımında kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder