20 Ağustos 2014 Çarşamba

SAFRANLI PİLAV


Malzemeler (3 kişilik):

3 kahve fincanı (Türk kahvesi fincanı) dolusu pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı dolusu toz safran
4,5 Türk kahvesi fincanı kaynar su
2 damla limon suyu
Bir fiske toz şeker (çok az olmalı)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Yağı tencereye koyup kızdırın.



Yağ ısındığında pirinçleri ekleyip, pirinçler hafif beyazlaşana kadar yağda kavurun.

Pirinçler renk değiştirip beyazladıklarında toz şekeri ve safranı ekleyip, eşit dağılması için karıştırın.

Ardından kaynar suyu ve limon suyunu koyup, çok kısık ateşte pirinçler tüm suyunu çekene kadar pişirin.

Tüm suyu çekip pilavın üzeri göz göz olduğunda, ateşi söndürüp 10 dakika kapağını açmadan demlendirin.

Yeterli süre geçtiğinde servis yapabilirsiniz.

Bu nefis pilavı et sote gibi bir et yemeğinin yanında sunmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)

Not: Safranı ilk kez bir yemekte kullanacaksanız çok fazla eklemeyin derim. Çünkü safranın kendisine has bir aroması ve tadı vardır. Bu nedenle ilk kez denediğinizde az koyup, tadına bakıp beğenirseniz bir sonraki pişirişte daha fazla ekleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Valla super tarifler! Ailece sizi takipteyiz cocuklarim pilav sevmez, bunu yaptim bayildilar her gun blogunuza bakiyorum artik. Supersiniz!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı okuyunca çok mutlu oldum :o))))

      Sil