5 Ağustos 2014 Salı

BRONZLUK KORUYUCU YAĞ KARIŞIMI


Yazın bronzlaşmak neredeyse her kadının hoşuna gider. Tabi ki bronzlaşırken güneşin zararlı etkilerini yaşamamak için çok dikkatli olmak ve iyi bir koruyucu krem kullanmak gerekir (Bakınız: Ev Yapımı Doğal Koruyucu Güneş Kremi).

Bronzluğun cildi daha güzel, daha sağlıklı ve daha alımlı gösterdiği kesin. Zaten biraz da bu nedenle yazın plajlarda, güneşin altında saatlerce yatan kişiler görmüyor muyuz? :o)

Sağlıklı bronzlaşmanın yanında, bronzluğun uzun müddet kalıcı hale gelmesini sağlamak için de ayrı bir ürün kullanılmalı . "Bronzluk nasıl kalıcı olur" diye soranların cevabı bu yazıda diyebilirim. Güneşe çıkılan ilk bir hafta sadece koruyucu krem sürerek, cildin güneşe alışması sağlanmalı.



Bilimsel olarak bronzluk, ultraviyole ışığa maruz bırakılan deri hücreleri içine melanin pigmentinin salınımı veya miktarının artması ile olur. Melanin, melanosit denen hücrelerce üretilir ve vücudu fazla güneş ışınlarından korur. İşte bu pigmentler renk değiştirdikten sonra cildimiz bronzluk koruyucu yağ karışımı sürmeye hazır demektir.

Eğer cildiniz alışmadan sadece bu karışımı sürerek güneşe çıkarsanız, cildinizin yanma olasılığı olabilir. Bu nedenle mutlaka bronzlaştıktan sonra bu formül uygulanmalıdır.

Malzemeler:

Yarım çay bardağı sıvı kakao yağı
Yarım çay bardağı havuç yağı
2 yemek kaşığı kayısı yağı
1 yemek kaşığı buğday yağı
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı badem yağı

Yapılışı:

Tüm yağları bir kapta karıştırıp, cildinize sürmeniz yeterli. Bu şekilde güneşlendiğinizde bronzluğunuz uzun süre kalıcı olacaktır.

Tekrar belirteyim: İlk kez güneşe çıkanlar öncelikle koruyucu güneş kremi kullanmalıdırlar. Bu kremle korunarak birkaç gün içinde bronzlaştıktan sonra, koruyucu yağ karışımını kullanın. Böylece bronzluğunuzu uzun süre kalıcı hale getirebilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Ev Yapımı Doğal Koruyucu Güneş Kremi

Güzel günler dilerim :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder