Malzemeler (2 kişilik):
2 kibrit kutusu büyüklüğünde hellim peyniri
1 su bardağı su
Yapılışı:
Hellim peyniri çok tuzlu olduğundan tuzunu akıtarak yemeyi daha çok seviyorum.
Bu nedenle peynirleri bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su koyun ve kabın ağzını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Eğer tamamen tuzsuz istiyorsanız 24 saat de bekletebilirsiniz.
Ertesi gün peynirin suyunu iyice süzdürüp, önceden kızdırdığınız yağsız teflon tavaya koyun ve her iki yüzü de pembeleşene kadar kuvvetli ateşte pişirin.
Pişirme aşamasında zeytinyağı koymayı tercih edenler de var ama ben peynirin yağını yeterli buluyorum. Yine de zevk sizin :o))
Çocuktan yetişkine kadar herkesin severek yiyeceği hellim peynirinin ızgarasını sezar salata üzerinde de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder