14 Eylül 2014 Pazar

ELMA SİRKESİNİN KOZMETİK FAYDALARI


Bir önceki yazımda elma sirkesinin metabolizmamıza kazandırdığı faydalarını, elimden geldiğince detaylı bir şekilde açıklamaya çalıştım. Bu yazıda ise elma sirkesinin cildimize ve saçımıza uygulandığında sağladığı yararları detaylandırıyorum.

Elma sirkesinin ciltteki lekelerden sağlıksız saçlara kadar birçok derde deva olduğu birçok uzman tarafından doğrulandı. Özellikle pırıl pırıl saçlara, lekesiz bir cilt ve incecik bir vücuda kavuşmada çok önemli katkılar sağlıyor. Elma sirkesiyle cilt güzellik seansını herkes evinde kolayca uygulayabilir. Bugüne kadar sadece sofrada kullanılan elma sirkesinin cilt güzelliği için doğurduğu ‘inanılmaz' sonuçlar ise söyle sıralanıyor…



Elma Sirkesinin Kozmetik Olarak Faydaları:

* Sivilceler için 1 kahve fincanı maden suyu ile 1 kahve fincanı doğal elma sirkesini (Asetik asit içermeyen elma sirkesi olmalı) karıştırdıktan sonra günde 2 kez (sabah ve akşam) sivilcelerinizin üstüne pamukla sürüp etki etmesi için en az yarım saat bekleyin.

* Elma sirkesi ile cilt düzenli olarak silindiğinde genişlemiş gözenekleri küçültme özelliği vardır.

* Saçlarınızı şampuanladıktan sonra elma sirkesi ile durularsanız daha parlak ve hacimli olmalarına yardımcı olabilirsiniz. Boş bir şampuan şişesine yarım yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan soğuk su koyarak çalkalayın. Etkili sonuç için haftada iki kez şampuan sonrası bu elma sirkeli su ile durulama yapmanız yeterli olacaktır.

* Cilt lekelerini yok etmek için, gece yatmadan önce leke olan bölgeleri elma sirkesiyle silip, bu şekilde uyuyun (elma sirkesi sürdükten sonra yıkamayın, cildinizde kurusun).

* Elma sirkesi siğil tedavisinde de etkilidir. Gece yatmadan önce bir parça pamuğu elma sirkesi ile ıslatın ve pamuğu siğilin üzerine koyup yara bandı ile kapatın. Sabaha kadar açmayın. Elma sirkesinin keskin bir kokusu vardır evet ama siğili düşürecek kadar etkili olabilir. Siğilin geri dönmemesi için aynı işlemi birkaç gün daha tekrarlayın.

* Elma sirkesi dişteki lekelerin temizlenmesinde yardımcı olabilir. Dişlerinizi elma sirkesi ile ovun ve ağzınızı su ile çalkalayın.

* Elma sirkesi doğal bir tıraş sonrası losyonu olarak kullanılabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir şişede karıştırın ve çalkalayıp yüzünüze uygulayın.

Ayrıca bakınız: Gözenek Düşmanı Elma Sirkesi
                       Elma Sirkesinin Metabolizmamıza Kazandırdığı Faydaları

Güzel günler dilerim :o)

1 yorum:

  1. İyi günler Gülden hanım,
    Bolğunuzda çok faydalı çalışmalar var, elinize sağlık.
    Niğde ili Ulukışla ilçesi Darboğaz köyünde ailem ile birlikte butik Elma Sirkesi üretimi yapıyoruz.
    Elmaları 2-3 suda yıkayıp, tek tek kontrol ettikten sonra suyunu çıkartıyoruz. Saf elma suyundan, hiç bir katkı ve koruyucu kullanmadan, eski usulle elma sirkesi yapıyoruz. Sizede bir numune göndermek isteriz. Değerlendirmeleriniz bize ışık tutacak.
    Teşekkürler.
    Mesut Kaya
    0 534 298 91 54

    YanıtlaSil