13 Eylül 2014 Cumartesi

AVOKADOLU YEŞİL SALATA


Malzemeler (2 kişilik):

1 adet yumuşak avokado
5 adet kıvırcık salata yaprağı
2 adet kıl biber (isteğe göre acı olabilir)
4 yaprak roka
1 adet salatalık
2 adet kornişon turşu
10 sap maydanoz
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Yarım limonun suyuna zeytinyağı ve tuz katarak karıştırın. Böylelikle salata sosunuz hazır hale gelir.

Avokadoyu uzunlamasına ikiye bölüp bir yemek kaşığıyla içini zedelemeden çıkartın ve küp küp doğrayın.

Avokadoları doğrar doğramaz kararmamaları için hemen salata sosunu ekleyerek karıştırın.


Kıvırcık salata yapraklarını, roka yapraklarını, maydanozu ve biberleri ince ince kıyın (ben biberlerin acı olanını tercih ettim. çok daha lezzetli oldu).

Kornişon turşuları ve salatalığı da küçük küpler halinde doğrayın.

Avokadoyla birlikte tüm salata malzemesini karıştırın.

Arzu ederseniz üzerini ince dilimlenmiş kornişon turşuyla süsleyebilirsiniz.

Başlı başına avokadonun bile içerdiği vitaminlerden dolayı çok vitaminli olduğunu düşünürsek, bu salatanın sağlıklı beslenmek için uygunluğunu da söyleyebiliriz.

Ayrıca tadı da bir o kadar lezzetli. Avokado yemekten ve tüketmekten kaçınmamanızı tavsiye ederim. Hatta avokadonun faydaları arasında hücre yenileyici etkisi olduğu da kanıtlandı.

Bu güzel salatayı yine evde yapacağınız kumpir eşliğinde sunabilirsiniz.


Afiyet olsun :o)

Not: Arzu ederseniz salatanın içine kırmızı soğan ya da yeşil soğan da katabilirsiniz. Tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlı. Ayrıca bu salatanın üzerine ince dilimlenmiş bonfile ya da tavuk göğsünü ızgara yapıp yerleştirmeniz de mümkün. Böylece tek başına bir öğünü karşılar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder