1 Eylül 2014 Pazartesi

PATATES ÇORBASI


Malzemeler (2 kişilik):

1 adet orta boy patates
2 su bardağı dolusu kaynar halde et veya suyu (normal su da kullanılabilir)
1 adet kuru soğan
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı normal su (veya süt de olabilir)
1 tatlı kaşığı dolu dolu un
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam pul biber
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Patatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.

Tencereye sıvı yağı koyup, yağ kızdığında soğanları ekleyin ve soğan yumuşayana kadar karıştırarak kavurun.

Soğan yumuşadığında patatesleri ekleyip, üzerlerine 2 su bardağı dolusu kaynar haldeki et veya tavuk suyunu dökün.

Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Bir kaba unu koyup üzerine 1 çay bardağı su veya sütü ve limon suyunu ekleyin (oda sıcaklığında olmalı). Tel çırpıcı ile iyice pürüzsüz olana kadar çırpın.


Tenceredeki patatesler yumuşadığında, ocaktan alıp, tencerenin içine el blenderını sokarak püre haline getirin.


Patatesler püre haline geldiğinde tekrar kısık ateşin üzerine koyup, içine yavaş bir şekilde unlu karışımı dökün. Bu esnada sürekli karıştırmanız gerekiyor.

Çorba fokurdadığında altını kapatıp, içine tuz ve karabiber ekleyin (patates tuz çektiğinden normalde koyduğunuz tuz miktarından daha fazla eklemenizi tavsiye ederim).

Tereyağını bir tavaya koyarak eritin ve kızdırın. Tereyağ kızdığında altını kapatıp içine pul biber atın (eğer tereyağ yeterli kızgınlıktaysa pul biber koyduğunuzda köpürme olur).

Çorbayı servis tabağına alıp, üzerine pul biberli tereyağını gezdirin.


Harika ve yumuşacık bir tadı olan bu patates çorbasının ardından, ana yemek olarak ali paşa kebabı sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder