Malzemeler (3 kişilik):
3 adet pancarın sapları ve yaprakları
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe göre üzüm veya elma)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Pancar saplarını ve yapraklarını çok iyi yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın (pancarların kendisinden pancar turşusu yapıp, salatanızı süslemek için kullanabilirsiniz)
Sarımsakları bir tutam tuzla iyice suyu çıkana kadar dövün.
Bir kapta ezilmiş sarımsaklar, zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi karıştırın.
Hazırladığınız sosu doğranmış pancar sapı ve yapraklarına gezdirerek döküp, tüm malzemenin eşit dağılması için iyice karıştırın.
Bu aşamada tadına bakıp ekşiliğini ve tuz oranını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın. Başta da belirttiğim gibi arzu ederseniz pancar turşusu ile süsleyebilirsiniz.
Bu tarzdaki salataları seviyorsanız kırmızı biber turşusu veya babagannuşu da denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder