Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
21 Mart 2014 Cuma
G KURABİYELER
Malzemeler (22 adet kurabiye):
2 yumurta
250 gram margarin
1 su bardağından bir parmak az toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir fiske tuz
2 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı dolusu un
Yapılışı:
Margarini bir tavada ya da büyükçe biz cezvede eritin. Kesinlikle kaynamasın. Eriyince hemen altını kapatın.
Mikserde yumurtaları kırıp çırpın. Şekeri ilave edip çırpma işlemine devam edin.
Çırpılmış şeker ve yumurtalara margarini yavaş yavaş ekleyin (margarin kesinlikle çok sıcak olmamalı yoksa yumurtalar pişer :o). Ekleme esnasında mikseri çalışır durumda tutun.
Margarinin ardından vanilya, kabartma tozu ve bir fiske tuzu da katıp karıştırın.
Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Unu eklemeye başladıktan sonra karıştırma konusunda mikser ancak belli bir aşamaya kadar yardımcı olacaktır. Boza kıvamına gelince tüm unu ekleyerek elinizle karıştırıp bir hamur yapın.
Hamur için her zamanki tabiri kullanmak durumundayım. Kulak memesi kıvamında olmalı. Ancak ben size tam olarak kullandığım ölçüyü yazdım. Unu da bardaklara dolu dolu koydum diyebilirim.
Tabi ki kullanılan bardağın büyüklüğüne göre bu ölçü tam gelmeyebilir.
Hamur olduğunda eşit olarak iki parçaya ayırın. Parçalardan birini yuvarlayın ve strech filme sarıp buzdolabına kaldırın.
Diğer hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kakao döküp, kakaonun her yere eşit dağılması için yoğurmaya devam edin. Başlarda biraz uğraştırıyor ama merak etmeyin çok da uzun sürmüyor.
Kakaolu hamurunuz da hazır olduğunda bunu da strech filme sarıp buzdolabına kaldırın. Her iki hamur da buzdolabında yaklaşık yarım saat beklemeli.
Yeterli süre geçtiğinde hamurları dolaptan çıkartıp hem sadesini hem de kakaolusunu 2 eşit parçaya bölün.
Bir merdane ile önce sade hamuru elinizden geldiğince dikdörtgen şeklinde açın. Hamur çok ince olmamalı, yarım parmak kalınlığında yeterlidir.
Sade hamuru açtıktan sonra kakaolu hamurun bir parçasını da yaklaşık aynı büyüklükte ve kalınlıkta açın.
İki hamuru üstüste koyun. Ancak kakaolu hamuru, sade hamurdan bir parmak aşağıda kalacak şekilde yerleştirmelisiniz. Böylece sarıldığında ortada kakao yoğunluğu olmayacaktır.
Yavaşça sade hamurun kenarlarından kaldıttırarak sarın. Tam bir rulo haline gelmeli.
Rulonuz hazır olduğunda 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Kestiğiniz dilimleri tezgahın üzerine koyup hafifçe üzerine bastırın ki iki hamur biraz daha yapışsın.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Dizerken birbirlerine çok yakın konulmamalarına dikkat edin.
Kalan diğer hamurlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
İsmimin baş harfini yansıtan bu güzel kurabiyelerin yanına kıymalı poğaça yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder