5 Mart 2014 Çarşamba

ZEYTİN KAVURMASI TARİFİ


Malzemeler (12 kişilik):

Yarım kilo çekirdeksiz dilimlenmiş yeşil zeytin (ben hazır dilimlenmiş aldım)
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
15 diş sarımsak
3 yemek kaşığı salça (arzu ederseniz domates ve acı biber salçasını karıştırarak kullanabilirsiniz. Ya da sadece domates veya biber salçası olabilir)
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:

Sarımsakların kabuklarını soyup bıçakla olabildiğince küçük doğrayın.


Teflon bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Sıvı yağ kızdığında, doğranmış sarımsakları yağa ekleyin.

Yaklaşık 2 dakika sarımsakları kavurup, salçayı ilave edin. Salçayla beraber 5 dakika karıştırarak kavurun.


Kavrulmuş sarımsak ve salça karışımına zeytinleri ekleyin ve 10 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.


Zeytinleri de 10 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp kekik, kimyon, pul biber (isteğe bağlı) ve nar ekşisini ekleyip tüm malzemeler eşit dağılana kadar karıştırın.

Sıcak halde cam bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırararak en az 2 gün bekletin. Beklettikten sonra tadı harika oluyor.

2 gün sonra zeytin kavurmanızı servis yapabilirsiniz.

Arzu ederseniz kavanozuyla buzdolabında tutup ara sıra da tüketebilirsiniz. Kullanılan malzemelerden dolayı çok uzun süre bozulmayacaktır.

Salçalı mezeleri seviyorsanız muhammarayı da denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder