Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
25 Mart 2014 Salı
ŞAKŞUKA
Malzemeler (6 kişilik):
2 adet patlıcan
1 adet orta boy patates
3 adet sivri biber (isteğe göre acı da olabilir)
3 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı (tercihe göre sıvı yağ)
Bir tutam tuz
2 adet kesme şeker
Kızartmalık yağ
Yapılışı:
Patatesin kabuğunu soyup hem patatesleri hem de patlıcanları küp küp doğrayın. Patlıcanın kabuğunu alacalı kesmeden doğruyorum, bu şekilde daha hoşuma gidiyor. Ama siz arzu ederseniz önce kabuğunu alacalı soyup sonra küpler halinde kesebilirsiniz.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp enlemesine birkaç parçaya ayırın.
Doğranmış patlıcan, biber ve patatesi genişçe bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su koyun. Bu suya bir miktar sirke ve tuz ekleyerek kararlamalarını önleyin.
Sarımsakların kabuğunu soyup ince ince kıyın.
Domateslerin de kabuğunu soyup küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
Teflon bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup sarımsakları bu yağda biraz pişirin, kararmamalarına dikkat edin. Sarımsakların kokusu çıkmaya başladığında doğranmış domatesleri, bir tutam tuzu ve 2 adet kesme şekeri ekleyerek tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Domatesler yumuşadığında tavayı ocaktan alın.
Kızartmalık yağı kızdırın.
Patatesleri temiz bir peçeteyle ya da havluyla kurulayıp kızgın yağda kızartın.
Eğer yemeğinizin çok yağlı olmasını istemiyorsanız, patatesler kızardığında temiz bir peçeteye çıkartıp yağının süzülmesi için bekletin.
Patateslerin ardından patlıcanları kızartın, Aynı şekilde yağının süzülmesi için temiz bir peçeteye çıkartabilirsiniz.
Son olarak biberleri de kızartıp yağını süzdürün.
Servis tabağına tüm kızartmaları koyup üzerine domatesli sosu gezdirin. Ilınması için bekletip o şekilde tüketebilirsiniz.
Şakşuka kuyu kebabı gibi bir et yemeğinin yanına da çok yakışacaktır.
Afiyet olsun :o)
Not: Size bir şey itiraf edeyim. Şakşukanın içinde patates sevmiyorum. Ancak orijinalinin olması için ekledim. Evimde normal bir günde yaptığımda ise sadece patlıcan ve biber kızartıyorum :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder