16 Mart 2014 Pazar

SOĞAN SALATASI TARİFİ


Malzemeler (2 kişilik):

1 adet büyük boy kırmızı soğan
1/3 demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1 tatlı kaşığı dolusu sumak
1 tatlı kaşığı dolusu pul biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bir fiske kimyon

Yapılışı:

Soğanı piyazlık doğrayın (bakınız: Soğan piyazlık nasıl doğranır?)


Doğranmış soğanlara 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurarak ya da 2 saat tuzla karışmış halinde bekleterek pörsümesini sağlayın. Eğer bekletecekseniz tuzla karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp buzdolabına koymanızı tavsiye ederim.

Soğanlar iyice pörsüdüğünde fazla tuzunun gitmesi için elinizde sürekli suyunu sıka sıka yıkayın. Yıkandığından emin olduğunuzda tadına bakın, tuzu hala fazlaysa biraz daha yıkayabilirsiniz.

Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın.

Yıkanmış soğanlara kıyılmış maydanozlarla birlikte malzemeler listesinde yazan (tuz hariç) tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın.

Tüm malzemeler eşit dağıldığında soğan salatanızı servis yapabilirsiniz.

Soğan salatası balık yemeklerinin yanına da çok yakışacaktır. Arzu ederseniz sebzeli hamsi buğulama yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder