2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram bitkisel margarin (oda sıcaklığında beklemiş ve biraz yumuşamış olmalı)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
9 çay bardağı un
3 çorba kaşığı susam
Yapılışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
Bir kaba yumuşamış margarini, yumurta sarılarını, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu koyup elinizle karıştırın.
Hepsi karıştığında unu yavaş yavaş ekleyin ve sürekli elinizle karıştırmaya devam edin. Tüm un eklendiğinde yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamur hazır olduğunda hava almayacak şekilde kapatıp, 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Bir kapta yumurta aklarını karıştırın.
Bir başka kaba da susamları koyun.
Hamur 20 dakika bekledikten sonra kayısıdan biraz daha küçük parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra elinizin içindeki hamuru ileri geri sürterek I şekli verin ve uçlarını simit olacak şekilde birleştirip hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Şekil alınca yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Simitlerin arasında bir parmak boşluk olmasına dikkat edin.
Tüm simitler tepsiye dizildiğinde üzerlerine önce yumurta akı sürün, daha sonra da susam serpiştirin.
Eğer simidin her tarafını susamlamak isterseniz tepsiye dizmeden önce yumurta akına, daha sonra da susama batırarak o şekilde de dizebilirsiniz.
Piştiğinde tepsiyi fırından çıkartıp dışarda bekletin. Ilınınca servis tabağına dizebilirsiniz.
Arzu ederseniz yanına anne turtası yapabilirsiniz.
Arzu ederseniz yanına anne turtası yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder