16 Mart 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ


Malzemeler (6 kişilik):

1 kilo kereviz (benim aldığım tam olarak 1 kilo 150 gram geliyordu)
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı portakal suyu
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Kerevizin kabuklarını soyup istediğiniz şekilde doğrayın. Arzu ederseniz büyük küpler halinde ya da enginar gibi yuvarlak dilimler halinde olabilir. Sadece çok küçük olmamasına dikkat edin yoksa pişerken dağılır.




Patatesin kabuğunu soyup irice küpler halinde kesin.

Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.

Kerevizin yapraklarını suda bekleterek çok iyi yıkadıktan sonra ince ince kıyın.

Yayvanca bir tencereye (imambayıldı tenceresi kullanabilirsiniz), malzemeler listesinde yazan tüm malzemeyi koyup biraz karıştırın.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin (biliyorum bir çoğumuz zamandan kazanmak için yemekleri hızlı ateşte pişiriyoruz. Ancak yemeğin güzel olabilmesi için kısık ateşte pişirmek doğru olur. Bir başka deyişle yemekle beraber pişmek gerekir :o))


Piştiğinde altını kapatıp ılınması için bekletin.

Ilınan yemeğinizi servis tabağına alıp, hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabına kaldırın. Bence zeytinyağlı yemekler bir gece buzdolabında bekledikten sonra asıl kıvamına geliyor. Yine de bekletmeden de tüketmeniz mümkün.

Yanına kadınbudu köfte veya sebzeli kolay antrikot yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder