13 Mart 2014 Perşembe

PANCAR TURŞUSU TARİFİ (NASIL YAPILIR?)


Malzemeler (6 kişilik):

3 adet kırmızı pancar (benim aldıklarım toplamda 680 gram yapıyordu)
2 çay bardağı üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam toz şeker
4 iri diş sarımsak

Yapılışı:

Pancarların saplarını kesip kabuklarını bıçakla veya sebze soyucu ile soyun. Elinize şeffaf plastik eldivenlerden giymenizi tavsiye ederim, çünkü pancar elinizi boyayabilir.


Kabukları soyulmuş pancarları 1'er santim kalınlığında dilimleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Sarımsakların kabuklarını soyup olabildiğince ince dilimler halinde doğrayın.

Bir kasede sirke, tuz, sarımsaklar ve şekeri iyice karıştırın. Tuz ve şekerin eridiğinden emin olun.

Haşlanmış pancarların suyunu süzerek alıp cam bir kavanoza koyun.


Üzerine hazırladığınız sarımsaklı sirke karışımını döküp kavanozun kapağını kapattıktan sonra biraz çalkalayın.

Buzdolabında 1 hafta süreyle bekletin. Bir hafta boyunca her gün sabah akşam çalkalamayı unutmayın.

Bir hafta sonra sofranızı pancar turşusu ile renklendirebilirsiniz.

Kırmızı biber turşusuyla yapabileceğiniz ıspanaklı renkli ruloyu da denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder