23 Mart 2014 Pazar

AYAK KOKUSU NASIL GİDERİLİR?


Özellikle erkeklerin sıklıkla yaşadığı bir sorundur. Hatta öyle ki kişiyi sosyal hayatından bile uzaklaştırabilir. Bu nedenle bugün bu soruna sahip olanlar için bir çözüm yazmak istedim.

Açıklamaları kısa kesip hemen yöntemi anlatıyorum:

Malzemeler (1 kişilik):

Yarım kahve fincanı votka (markası fark etmez)
2 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı:

Ayaklarınızı dayanabildiğiniz sıcaklıktaki suyla yıkayın. Sıcak su olması önemli çünkü sıcağın etkisiyle hücrelerde genişleme olur.

Ayaklarınızı yıkadıktan sonra soğumasına izin vermeden bir pamuğu votkaya batırarak ayaklarınızın her tarafını silin. Parmak aralarını da unutmayın.

Votka ayaklarınızda biraz kuruduktan sonra karbonatı ayaklarınızın her tarafına sürün (1 tatlı kaşığını bir ayağınıza, diğer tatlı kaşığı karbonatı da diğer ayağınıza). Yine parmak aralarınızı unutmayın.

Artık çoraplarınızı giyip rahatça arkadaşlarınızın evine gidebilirsiniz :o)

Küçük bir not eklemek istiyorum. Eğer ayakkabılarınızın içi de kokuyorsa, ayakkabınızı 2 saat süreyle açık havada bekletin. Yeterli süre geçtiğinde her ayakabının içine 2'şer tatlı kaşığı karbonat koyup, ayakkabınızı biraz sallayarak ve elinizle de yardımcı olarak her tarafının karbonatlanmasını sağlayın.

Sabaha kadar ayakkabılarınızı bu şekilde beklettikten sonra sabah içindeki fazla karbonatı döküp, temiz bir peçeteyle de silin.

Ve ayakkabılarınız da kullanıma hazır.

Vücuttaki ter kokusunu nasıl giderebileceğinizi merak ediyorsanız lütfen tıklayın: ter kokusu nasıl giderilir?

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder