31 Mart 2014 Pazartesi

HAŞHAŞLI KEK


Malzemeler (12 kişilik):

5 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım)
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı haşhaş (90 gram)

Yapılışı:

Bir kapta yoğurt ve sütü karıştırın.

Miksere yumurtaları kırıp biraz çırpıp, şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Mikser çalışır durumdayken yağı, süt ve yoğurt karışımını, kabartma tozunu katın. Tamamen karıştığında yavaş yavaş unu ekleyin. Un karıştıkça devamını da koyun.

Tüm malzemeler karıştığında mikseri durdurup limon kabuğu rendesini ve haşhaşı ekleyip silikon ya da tahta bir kaşıkla karıştırın.

Keki pişireceğiniz kaba 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, temiz bir peçeteyle kabın her tarafını yağlayın. Yağlandığında pişirme kabına bu defa 1 tatlı kaşığı un döküp, kabı sallayarak her tarafının unlanmasını sağlayın. Fazla kalan unu dökebilirsiniz (Burada bahsedilen yağ ve un miktarı malzemeler listesinde yazanlar değildir, ekstra kullanılmıştır)


Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hazırladığınız kek malzemesini gezdirerek dökün.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek kabarıp, kızarana kadar pişirin.


Kekin yanına mercimek köftesi yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder