23 Mart 2014 Pazar

ARNAVUT CİĞERİ


Malzemeler (3 kişilik):

500 gram kuzu ciğer (arzu ederseniz dana ciğer de kullanabilirsiniz ama ben kuzu ciğeri daha çok seviyorum)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon
Kızartmalık yağ

Yapılışı:

Kasabınızdan ciğerin üzerindeki zarını çıkartıp küp küp doğramasını rica edin.

Doğranmış ciğerleri çok iyi yıkadıktan sonra suyunu süzün ve bir kaba koyup üzerine bir bardak süt dökün. En az 2 saat buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletin.

Sütle marine ettiğiniz ciğerleri yeterli süre geçtiğinde buzdolabından çıkartıp, süzün ve kağıt havluyla tüm ıslaklığını alın (kağıt havluya biraz yapışıyor ama merak etmeyin kolaylıkla da çıkıyor :o).

Kurulanmış ciğerlerin üzerine tuz, karabiber ve kimyon döküp biraz karıştırın.

En son unu da katıp tüm ciğerlerin unlanması için güzelce karıştırın. Unlamanın en güzel yöntemi unu döktükten sonra kabı sallamaktır. Böylece tüm ciğerler eşit olarak unlanacaktır.

Yağı kızdırın. Kızgın yağa ciğerleri atıp kavurun. Dikkat etmeniz gereken ciğerlerin hepsini birden yağa atmamanızdır. Birkaç partide pişirip ciğerlerin yağın içinde sıkışmasını önleyin.

Kızarmış ciğerleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa çıkartın.

Arnavut ciğeri soğan salatası ile servis yapılır. Bu nedenle her tabağa soğan salatası ilave etmeyi de unutmayın.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder