Malzemeler (5 litrelik kavanoza hazırlamak üzere):
3 kilo turşuluk küçük salata (üzeri pütürlü olanlardan olabilir, bulamazsanız küçük çengelköy salatalık kullanabilirsiniz)
10 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet asma yaprağı
3 litre kaliteli su
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon tuzu (kaşığı tepeleme doldurmayın)
5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Yapılışı:
3 litre suya, sirkeyi, limon tuzunu ve kaya tuzunu katıp tuzlar eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaya tuzu biraz geç eriyor ama arada bekleterek karıştırmaya devam ettiğinizde hepsinin eridiğini göreceksiniz.
Limonu güzelce yıkayıp ince ince dilimleyin (kabuğu üzerinde kalmalı, soymayın).
Sarımsakların kabuklarını soyun. Dilimlemenize gerek yok, bütün halde kullanılıyor.
Salatalıkları güzelce yıkayıp çatalla 2 - 3 defa delin.
Kavanozun içine salatalıkları, sarımsakları ve dilimlenmiş limonları doldurun.
Ardından hazırladığınız turşu suyundan malzemelerin üzerini tamamen kapatacak kadar ekleyin.
En üste asma yapraklarını kapak gibi koyup, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
4 gün bu şekilde beklettikten sonra (bu süre içerisinde salatalıkların yeşil renklerinin hafifçe sarıya döndüğünü göreceksiniz) tüketebilirsiniz.
Ayrıca Bakınız: Domates Turşusu Tarifi
Biber Turşusu Tarifi
Lahana Turşusu Tarifi
Afiyet olsun :o)
Not: Eğer turşu suyunun tuzu fazla kaçarsa, sadece 1 çay bardağı üzüm sirkesi ekleyin yeterli. Sirke fazla tuzu hemen emecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder