3 Ağustos 2014 Pazar

PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ


Malzemeler (36 adet):

3 adet yufka
350 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Bir çay bardağı su
Kızartmalık yağ

Yapılışı:

Beyaz peyniri çatalla ezin (lor peyniri kullanıyorsanız ezmenize gerek yok).



Maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyın.

Bir kapta ezilmiş beyaz peynir, yumurta ve kıyılmış maydanozları iyice karıştırın.


Yufkaları üstüste tezgaha yayıp 2'ye bölün.

Yarım yufkaların tamamını da üstüste dizin ve yine tam ortadan diklemesine ikiye bölün. Böylece elinizde büyük üçgen parçalar olacak.

Bu üçgen parçaları da üstüste dizin.


Ardından olabildiğince eşit bir şekilde 3 eşit üçgen elde edecek gibi 3'e bölün.


Bu şekilde sigara böreğini sarmak için yufkaları hazırlamış oluyorsunuz. Ben hepsini üstüste koyarak sarma işlemini yapıyorum. Arzu ederseniz tek tek alıp da yapabilirsiniz.

Üçgen yufkanın geniş kenarı size bakacak şekilde tezgaha koyup, bir çatal dolusu peynirli karışımdan alın ve yufkanın kenarına yaydırarak koyun.


Ardından yufkanın kenarlarını, peynirlerin sararken dökülmemesi için, içe katlayın ve sarma işlemine başlayın.





Sarma işleminin sonuna gelip üçgenin ucuna vardığınızda bu kısmı suya batırıp yufkaya sarın. Böylelikle yufkanın ucu yapışıp açılmayacaktır.

Tüm yufkaya aynı işlemi tekrar ederek börekleri tek tek sarın.


Kızartma yağını kızdırıp sigara börekleri çıtır çıtır olup hafifçe kızarana kadar kızartın.

Arzu ederseniz iç malzeme olarak kavrulmuş kıyma (bakınız: Kıyma Nasıl Kavrulur?) veya haşlanıp, ezilmiş ve baharatlandırılmış patates ya da rende kaşar peyniri koyabilirsiniz. Bir arkadaşım ıspanaklı yapmıştı ve çok beğenmiştim. Benim favorim her zaman kıymalı ya da pastırmalı sigara böreği :o)

Çıtır çıtır sigara böreklerinin yanına tatlı - tuzlu muffin yapmanızı öneririm.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder