Malzemeler (2 kişilik):
2 adet tatlı kırmızı kapya biber
2 kibrit kutusu büyüklüğünde yumuşak beyaz peynir
3 tatlı kaşığı limon suyu
Bir tutam pul biber
Bir tutam nane
1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
Kırmızı biberleri fırında közleyin. Bunun için biberleri güzelce yıkayıp bir kürdanı batırıp çıkartarak üzerlerinde 10 - 15 delik açın. Delmezseniz fırında közleme anında patlayacak ve fırınınız da çok kirlenecektir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında biberlerin üzeri kararıp yumuşayana kadar tutun. Piştiklerinde fırından çıkartıp soğumaları için bir kenarda bekletin.
Bir kabın içine beyaz peyniri koyup çatalla ezin. İçine limon suyunu, pul biberi ve naneyi katıp, ezerek karıştırmaya devam edin.
İç malzeme eşit karıştığında, kapya biberlerin kabuklarını soyun. Soyma işlemi esnasında biberlere zarar vermemeye dikkat edin.
Kabukları soyulduğunda bir kenarından biberleri keserek iç çekirdeklerini çıkartın.
Biberler tamamen temizlendiğinde peynirli karışımı her iki bibere eşit olarak paylaştırıp bir bıçakla ya da çatalla yaydırın.
Sonrasında biberleri boylamasına dürüm gibi sarın.
Sarılmış biberleri keskin bir bıçakla birer parmak genişliğinde doğrayın.
Servis tabağına dizip üzerlerine sirkeyi gezdirerek dökün.
Çok lezzetli bir meze olan peynirli biber sarmayı soslu ızgara pirzola eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder