Malzemeler (28 adet çubuk):
1 adet yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
İsteğe bağlı malzemeler (ben sade yaptım ve ana malzemeler hariç hiçbir şey katmadım):
Çeşitli baharatlar
Toz şeker (tatlı sevenler için)
Çok ince rendelenmiş eski kaşar veya parmesan
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Keten tohumu
Yapılışı:
Yufkayı ortadan ikiye kesin.
Yufkanın yarısını tezgaha yayıp 1,5 yemek kaşığı sıvı yağı üzerine eliniz veya fırça yardımıyla tamamen yaydırın.
Arzu ederseniz bu aşamada bir yumurta sarısını çırpıp yufkanın üzerine yine fırça veya elinizle yaydırarak, ardından baharat çeşitleri, peynir rendesi, çörekotu, susam vs gibi malzemelerden serpebilirsiniz.
Yufkadan diklemesine 3 parmak kalınlığında şeritler kesin.
Bu şeritleri ip burar gibi burarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Burma işlemini yaparken yufkaların kopmamasına dikkat edin.
Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemleri uyguladıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tüm çubuklar kızarana kadar pişirin.
Arzu ederseniz yanında salsa sosu gibi bir sos hazırlayıp çubukları bu sosa bandırarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder